Lajmet

EC shkëput komunikimin me institucionet që i mban përgjegjëse për tragjedinë

13 qershor 2016

Për shkak të tragjedisë së javës së kaluar në Qendrën Historike të Prizrenit, për të cilën institucionet kompetente nuk kanë dhënë ende përgjegjësi morale e ligjore, EC Ma Ndryshe ka vendosur që deri në të ardhmen të shkëpusë të gjitha format e bashkëpunimit me Komunën e Prizrenit, Ministrinë e Kulturës dhe Ministrinë e Planifikimit Hapësinor.

Institucionet e lartpërmendura i konsiderojmë përgjegjëse direkte për tragjedinë e javës së kaluar dhe derisa krerët e tyre të japin dorëheqje dhe ndiqen penalisht, nuk do të pranojmë të komunikojmë e dialogojmë në asnjë formë me ta. Ne do të jemi pjesë e protestës së 15 qershorit në Prizren dhe e veprimeve të tjera civile për të kërkuar llogari për tragjedinë.

EC Ma Ndryshe do të vazhdojë punën e vet në mobilizim të komunitetit dhe avokim publik për një qytet më të mirë.