EC dhe MODERNe - Iniciativa për Vlerësimin, Mbrojtjen dhe Promovimin e Trashëgimisë Moderne në Kosovë në kuadër të projektit “MODERNIZMI NË PRISHTINË – Shenjëzimi dhe promovimi i Arkitekturës Moderne në Prishtinë’’ kanë realizuar hartën interaktive ‘’Ecje në trashëgiminë moderne të Prishtinës’’

Trashëgimia moderne në Prishtinë (1960 – 1990) numëron një numër të konsiderueshëm të shembujve të mirë të arkitekturës moderne, përcjellur me vlera kulturore, sociale dhe ekonomike që stimuluan dhe shoqëruan ndërtimin e tyre.
Lexo më shumë

Gjendje e palakmueshme në deponitë sanitare të Kosovës

Gjendja në deponitë sanitare të Kosovës mbetet e palakmueshme, bazuar në vlerësimet e bëra dhe raportet e hartuara nga Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës. Sipas konstatimeve të kësaj Agjencie, ajo vjen duke u rënduar si pasojë e keqmenaxhimit, mos investimeve rehabilituese, por edhe nga tejkalimi i kapaciteteve të...
Lexo më shumë

Aksion Pastrimi nga EC Ma Ndryshe

Për të disatën herë radhazi, EC Ma Ndryshe ka organizuar aksion pastrimi së bashku me pjesëtarët e stafit. Destinacioni i ditës së sotme ka qenë stacioni i trenit në Komunën e Prizrenit.
Lexo më shumë

Rrjetëzimi