Lajmet

"DKRS vazhdon ndarjen e subvencioneve në mënyrë jo transparente"29 korrik 2020Komuna e Prizrenit ka publikuar listën përfundimtare të përfituesve të subvencioneve nga thirrja e DKRS-së, në kategorinë e kulturës dhe rinisë, si dhe në...më shumë
Zyra e Qendrës Historike të Prizrenit ende nuk është funksionalizuar17 korrik 2020Komuna e Prizrenit ende nuk e ka funksionalizuar Zyrën e Qendrës Historike të Prizrenit, edhe pse vendimi për themelimin e saj ishte votuar në maj të vitit 2019 nga anëtarët e...më shumë
Suficiti nga granti qeveritar në 5 vitet e shkuara, bazuar në raportet financiare vjetore09 korrik 2020Për 5 vjet suficiti nga granti qeveritar në buxhetin e Komunës së Prizrenit është mbi 8 milionë euro, apo më shumë se gjysma e shumës së realizimit të...më shumë
RASTET E AKSIDENTEVE GJATË PERIUDHËS SË COVID-1906 korrik 2020Gjatë periudhës 18 maj - 22 qershor janë raportuar gjithsej 53 aksidente me dëme materiale; 35 raste të vjedhjeve në objekte banimi; 32 gjoba të shqiptuara sipas vendimeve të...më shumë
TË APROVOHET PM I QENDRËS HISTORIKE TË PRIZRENIT 23 qershor 2020Kaloi një vit që nga mbyllja e konsultimit publik për Planin e Menaxhimit të Qendrës Historike (QHP) të Prizrenit si hap përfundimtar në proces të hartimit të këtij...më shumë
(PA)DREJTËSI E PLOTË PËR XHENETËN!22 qershor 2020Katër vite pas vdekjes tragjike të vogëlushes Xheneta Gashi në rrugën “Marin Barleti” në Prizren, asnjë zyrtar institucional nuk është dënuar nga...më shumë
Ndikimi i ndërtimit në mjedis18 qershor 2020Mjedisi është duke u ndikuar në mënyrë të vazhdueshme edhe nga sektori i ndërtimit. Sipas hulumtimeve të fundit, sektori i ndërtimit kontribuon në 23% të ndotjes...më shumë
Lejimi i degradimit të vlerave të trashëgimisë kulturore po vazhdon të rrezikojë jetën e qytetarëve16 qershor 2020Shembja e shtëpisë së familjes Kasëmllari në Qendrën Historike të Prizrenit me 29 maj 2020, me ç’rast janë lënduar dy anëtarë të kësaj...më shumë